Persoonlijkheden, niet principes brengen een tijdperk in beweging

Oscar Wilde (1854-1900)

 

Er is nooit eerder een tijd geweest waarin de noodzaak tot radicale veranderingen en omvormingen meer centraal stond dan nu. Het terugbrengen van natuur zoals oorspronkelijk bedoeld en gebruik maken van de aarde en de ecologie op een duurzame houdbare manier is momenteel topprioriteit voor een leefbare planeet.

Hierdoor ontstaan frustraties en angsten en nieuwe kansen en mogelijkheden.

Zonder de eerste twee te negeren, wil ik kiezen voor de focus op kansen en mogelijkheden. Gewoon omdat ik denk dat, dat ons verder zal brengen.

 

Veel bedrijven worstelen met veranderingen. Zowel veranderingen vanuit het bedrijf zelf, als meer "noodzakelijke" veranderingen voortkomend uit algemeen maatschappelijke trends en/of ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en het belang ecologie meer centraal te gaan zetten. Het is echter mens-eigen alleen bereid te zijn tot een daadwerkelijke verandering zodra deze intrinsiek voelt. Zodra je zelf het grotere belang kunt zien of de winst waar jij die belangrijk acht, ben je bereid de bijkomende angst voor het nieuwe te trotseren. Zo lang dit niet zo is, gaan de hakken in het zand, of vindt een ogenschijnlijke verandering (=aanpassing) plaats, waarbij het risico op een toxische onderstroom aanwezig blijft en mogelijk geen duurzame wezenlijke verandering kan plaatsvinden.

 

Geheel in lijn met de gedachte van Oscar Wilde, is mijn ervaring dat het veeleer de persoon die de boodschap brengt en de opstelling van de boodschapper is, dan de boodschap zelf, die bepalend is voor de bereidheid tot verandering. 

 

Tijdens mijn werk als psycholoog in de voorbije 16 jaar, als psychotherapeut, coach, supervisor, werkbegeleider, opleider en collega, in uiteenlopende settings, heb ik ontdekt, dat ik het talent bezit, om vastzittende processen van mensen uit alle lagen van de bevolking en in verschillende situaties, in beweging te krijgen. Ik weet weerstand voor verandering vaak om te zetten in intrinsieke bereidheid tot verandering door het ontstaan van verbindingen en inzichten te faciliteren. 

Als (management)adviseur bij transities en innovaties maak ik gebruik van deze kennis en kunde vanuit mijn psychotherapeutische achtergrond en daaruit voortvloeiende praktische ervaring met veranderkunde.

Graag sta ik bedrijven bij met mijn expertise op het gebied van veranderbereidheid. Of tijdens individuele trajecten door hen te inspireren hoe ze zelf de verandering kunnen zijn.

 

Tevens ben ik te benaderen voor projectgroepen en/of denktanks voor vernieuwingen en transities. Laat mij meedenken over de aanvliegroutes met betrekking tot waar je heen wilt. Je kunt me laten meekijken en adviseren over de do's en don't om de kansen op succes te vergroten als processpecialist en gedragsexpert vanuit de praktijk, met kennis en liefde voor de positieve psychologie en de persoonsgerichte psychotherapie.

Vaak is het niet ratio maar gevoel wat bepalend is voor de keuzes die mensen maken.

 

Kenmerkend voor mij als persoon & professional::

Verbinding faciliteren, in mogelijkheden-denken, kansen zien, present zijn, luisteren, to the point & procesversneller.

 

Voor meer informatie en beschikbaarheid ben ik te benaderen via email of telefonisch op nummer 06-28323358.

Mijn agenda is altijd gevuld, wat maakt dat ik me kan veroorloven kieskeurig te zijn. Dit geeft meteen de garantie op mijn volledige aandacht en volle motivatie, zodra we tot een overeenkomst van opdracht hebben kunnen komen.

Voor mij bestaan werkplezier en vitaliteit bij de gratie van gepassioneerd ergens helemaal voor gaan.

Deze rijkdom heb ik voor mezelf kunnen creëren en deel ik graag middels mijn verbindend weerwerk, als we beide tijdens kennismaking en oriëntatie merken dat co-creatie mogelijk is en ons blij maakt.

 

Wellicht tot ziens tijdens een inspirerende co-creatie. 

 

Warme groet,

Anneke Witte

 

 

Aanbevelingen vanuit interimopdrachten als psycholoog/psychotherapeut:

 

Op de twee plekken waar ik heb mogen samenwerken met Anneke heb ik haar leren kennen als een zeer fijne collega. Ze is betrokken bij het team en collega’s, betrouwbaar, open en transparant. Het afgelopen half jaar hebben wij dicht naast en veel met elkaar gewerkt en in deze periode werd haar mooie, warme en humorvolle persoonlijkheid meer zichtbaar voor mij. Daarnaast is ze deskundig in haar vak als psychotherapeut, waarin ze eveneens transparant en cliëntgericht is. Ze denkt na over ontwikkeling, nieuwe kansen en mogelijkheden. En kan positief kritisch zijn waar dat nodig is. Ik hoop dat ze haar wensen en behoeften in haar persoonlijke ontwikkeling verder kan laten bloeien in de toekomstige opdrachten die ze aangaat.

Anneloes de Jong-Fick, psychotherapeut (K&J)/ GZ-psycholoog, Reinier van Arkel & Yes We Can Clinics.

 

Anneke heeft bij ons gewerkt als interim GZpsycholoog/psychotherapeut. Ze is een waardevolle aanvulling geweest voor het team. Anneke heeft een open blik, is oplossingsgericht en werkt vanuit een gedreven passie.

Melanie Kratzsch, senior counselor, Yes We Can Clinics.

 

Anneke is een ervaren psychotherapeut die het afgelopen jaar bij ons heeft ingevallen. Binnen ons (ambulante )Centrum voor Adolescentenpsychiatrie (Reinier van Arkel) voegde zij op een natuurlijke manier snel in bij het team. Niet makkelijk na een forse reorganisatie! Ik heb haar leren kennen als een bescheiden, zeer empathische en vakbekwame psychotherapeut. Ze kan goed overweg met jongeren met complexe persoonlijkheidsproblematiek. Zeer zelfstandig procesmatig werkend maar kan ook tijdig grenzen aangeven en bv psychiater consulteren. Zou ook voor langere periode goed bij ons passen!

Alex de Ridder, Psychiater, Directielid Behandelzaken, Eenheid Ambulante Specialistische Behandeling, Reinier van Arkel

 

Anneke is sinds een lange tijd coach op het gebied van werk (voorheen studie), privé en zelfontwikkeling. Doormiddel van de juiste vragen te stellen weet Anneke nieuwe en bruikbare inzichten te creëren. Ze is een fijne, down to earth en vooral scherpzinnige gesprekspartner. Met haar fijne energie weet ze iedere sessie een vertrouwde omgeving te creëren waardoor ruimte voor introspectie en kwetsbaarheid ontstaat.

Irene

 

Anneke heeft 3 maanden als studenten psycholoog bij de afdeling Student Development gewerkt omdat we tijdelijk wat extra capaciteit nodig hadden. Ik heb Anneke leren kennen als een gedreven, authentieke en kundige psycholoog. Het was prettig om met haar samen te werken.

Lonneke Ploum, ManagerStudent Development, Tilburg University

 

Anneke is als interim psychotherapeut een waardevolle aanvulling geweest van het team. Ze maakt heldere afspraken en houdt zich daaraan, wat haar een betrouwbare behandelaar maakt. Anneke handelt vanuit een visie van toegevoegde waarde en stelt haar cliënten centraal. Erg prettig samenwerken!

Elske Chi Mutah-van Rooden, Teammanager a.i., Reinier van Arkel

 

Anneke Witte heeft ons gedurende haar interim periode op de KKP met verstand van zaken en betrokkenheid op collega's en patiënten prima geholpen de problemen die we hadden op te lossen.

 Pierre Sebregts, Klinisch psycholoog, De Viersprong

 

Voor mij was Anneke coach, en daarvoor kon ze putten uit haar kennis, ervaring en achtergrond als psychotherapeut. Prettig in het contact zonder aan scherpte te verliezen. Dat resulteerde voor mij binnen korte tijd in helderheid en inzicht, precies wat ik nodig had om verder te kunnen. 

Fenno Meijer, coach en therapeut

Deze website is bijgewerkt op 27 november 2023