Heerlijkheid De Welige Witte

Heerlijkheid De Welige Witte

In 2019 hebben wij, gesubsidieerd door Het Brabants Landschap, ons eigen natuurgebied aan mogen leggen. Wat een rijkdom is dat. Wij genieten hier iedere dag van en zijn heel dankbaar. Graag willen wij dit met anderen delen en veel gebruik maken van de kracht van de natuur bij ons aanbod. 

 

Het belang van een schone natuur en van voldoende natuur voor mensen is groot. Soms zijn mensen het contact met de natuur grotendeels verloren. Door hier de weldaad en heilzame werking van de natuur (weer) te ervaren, hopen wij dat steeds meer mensen dit belang gaan beseffen. Dat ze geïnspireerd raken om vaker de natuur op te zoeken, haar zo schoon mogelijk te houden en misschien zelfs zelf aan te leggen, ook in de steden. De menselijke behoeften creëren met de natuur mee ip plaats van tegen de natuur in.

 

Onze natuur is iets meer dan 2 hectare groot. Het is omringt met struweel, bestaande uit meer dan 2650 bomen en struiken. Het grasland is opgedeeld in kleine weiden, zodat onze shetlanders en volgend jaar ook schapen, dit kunnen begrazen. In een van de hoeken hebben wij een amfibieën-poel aangelegd, waar omheen verruwing plaatsvindt om de natuur volledig zijn gang te kunnen laten gaan in dit gedeelte. Tussen de weiden staat een lindelaan en naast de weiden staan notenbomen en tamme kastanjes. Er is een fruitboomgaard met hoogstam fruitbomen, met kersen, pruimen, appels en peren. Heerlijk als je hier bent voor coaching en zin hebt om even wat te plukken of met je team tijdens een vergadering of intervisie tijdens een pauze-moment. 

De Welige Witte

De Welige Witte

 

Naast Witte's Weerwerk, bevindt zich hier ook De Welige Witte. Een bedrijf onder leiding van Onno Witte (OWME/ Onno Witte's Music Events).

Het is mogelijk om hier met je team gebruik te maken van de goed geoutilleerde werkruimte(s) met uitzicht op de natuur in kleine groepen.

 

 

Ook hier kun je de buitentafel benutten om met je team buiten in het weiland te vergaderen of brainstormen, met uitzicht op de fruitboomgaard.

 

Vanuit de Welige Witte kunnen exposities georganiseerd worden, naast huiskamer concerten en toespraken van inspirerende profs. Ook bevindt zich hier de professionele geluidsstudio van OWME (Onno Witte Music Events).

 

Check bij interesse www.deweligewitte.nl

Liefdesbrief aan de Aarde 22 april 2023

Lieve aarde,

Jij krachtig wezen.
Als opperwezen herberg jij alle bestaande ecosystemen en daarmee ook het ecosysteem dat mijn lichaam vormt, dankzij wiens perfecte samenwerking ik hier kan zijn.

Ik wil je op deze wereld-aarde-dag bedanken voor al jouw wijsheid en overvloed. Ik kijk naar jou en voel in op jou, door de filters en lenzen van deze tijd omdat ik niet anders kan. Alleen vanuit het nu kan ik jou waarnemen. Dus de kans is groot dat ik je zie voor wat je in werkelijkheid niet bent. Ik voel vertrouwen in dat je me dit vergeeft.

Vandaag ben ik een ouder wezen gaan bezoeken, in de hoop op hulp bij het mijn liefde voor jou te verwoorden.
Ik wilde me bij de verbinding die ik voelde direct weglopen. Na een paar passen heb ik me omgedraaid. Ik keek naar dit wezen en werd me bewust van dat ik wilde vluchten. Vluchten voor intense gevoelens. Vluchten voor overspoeld raken door een existentieel thuiskomen en alles wat dat betekent in mij. Het zet mij op de juiste plek. Een plek van nederigheid zonder de stuwende kracht van de opkomende gevoelens te verliezen.

Mijn man en ik zijn heel bewust begonnen met ons steeds meer en meer verbinden met jou. Onze intentie is teruggeven uit dankbaarheid . Je geeft ons op dit ingeslagen pad wijsheden, die gaan om balans. Over geven en nemen. Over zorgen voor en loslaten in vertrouwen. Over schoonheid en verdriet. Over overstijgende belangen en hiermee samenhangend het trotseren van de angst voor afwijzing en de angst voor de dood.

Lieve aarde
Het gevoel dat je in mij oproept vanuit de verbinding met jou, en de vele andere verschillende wezens met wie ik contact maak, is eigenlijk niet in woorden te vatten. En iets waar vanuit ik ultime dankbaarheid kan voelen met het hier nu aanwezig zijn. Een alles overstijgend thuiskomen op de ongelofelijk schitterende planeet die je bent.

Ik vind je mooi 💚

Met liefde groet ik je

Anneke

Liefdesbrief aan de Aarde 28 oktober 2023

Lieve aarde,

 

Betrouwbaar wezen. Ik kan rusten in het vertrouwen dat jij zal blijven draaien. Binnen alle chaos en dreiging die leven op jou met zich meebrengt, bied jij mij deze zekerheid.

 

Iedere nacht mag ik rusten in de schaduw van jouw lichaam. Als de zon weg is, en sterren zichtbaar, houd jij mij warm. Je absorbeert bij dag de straling van de zon en geeft die in de nacht als warmte in lange golven aan me terug.

 

Jouw beschermende dampkring ligt als een deken om me heen. Overdag breekt hierin het licht, wat de lucht zo mooi blauw kleurt. In de nacht wordt alles anders. Je dampkring wordt transparant en hierdoor zie ik, hoe we samen door de ruimte zweven. In jouw schaduw wordt wat overdag zichtbaar is, onzichtbaar en wat overdag onzichtbaar is zichtbaar.

 

In jouw schaduw vind ik afwisselend angst en rust. En leer ik mijn zorgen omarmen. Je leert me dat alles bestaat bij de gratie van contrasten. Net als jouw lichaam, zijn veel dingen polair. En juist hierin ontstaat hun waarde.

 

De momenten waarop jij mijn leven in schaduw hult, troost jij mij met het uitzicht op de sterren. Het uitzicht op oneindigheid en de ruimte voor onbegrensde fantasieën.

In een decor van wolkjes adem in het maanlicht, fladderende nachtbrakers om mijn oren, ritselende egels op zoek naar prooi en bekende geluiden van de nacht, soms voelbaar in mijn huid.

En terwijl jij dauwdruppels verzameld voor de ochtend die komen gaat, om onze dorsten weer te lessen, laat je me rusten in jouw schoot.

 

Dank lieve aarde 💚

 

Bedankt voor jouw schaduw in de nacht