Heerlijkheid De Welige Witte

Heerlijkheid De Welige Witte

In 2019 hebben wij, gesubsidieerd door Het Brabants Landschap, ons eigen natuurgebied aan mogen leggen. Wat een rijkdom is dat. Wij genieten hier iedere dag van en zijn heel dankbaar. Graag willen wij dit met anderen delen en veel gebruik maken van de kracht van de natuur bij ons aanbod. 

 

Het belang van een schone natuur en van voldoende natuur voor mensen is groot. Soms zijn mensen het contact met de natuur grotendeels verloren. Door hier de weldaad en heilzame werking van de natuur (weer) te ervaren, hopen wij dat steeds meer mensen dit belang gaan beseffen. Dat ze geïnspireerd raken om vaker de natuur op te zoeken, haar zo schoon mogelijk te houden en misschien zelfs zelf aan te leggen, ook in de steden. De menselijke behoeften creëren met de natuur mee ip plaats van tegen de natuur in.

 

Onze natuur is iets meer dan 2 hectare groot. Het is omringt met struweel, bestaande uit meer dan 2650 bomen en struiken. Het grasland is opgedeeld in kleine weiden, zodat onze shetlanders en volgend jaar ook schapen, dit kunnen begrazen. In een van de hoeken hebben wij een amfibieën-poel aangelegd, waar omheen verruwing plaatsvindt om de natuur volledig zijn gang te kunnen laten gaan in dit gedeelte. Tussen de weiden staat een lindelaan en naast de weiden staan notenbomen en tamme kastanjes. Er is een fruitboomgaard met hoogstam fruitbomen, met kersen, pruimen, appels en peren. Heerlijk als je hier bent voor coaching en zin hebt om even wat te plukken of met je team tijdens een vergadering of intervisie tijdens een pauze-moment. 

De Welige Witte

De Welige Witte

 

Naast Witte's Weerwerk, bevindt zich hier ook De Welige Witte. Een bedrijf onder leiding van Onno Witte (OWME/ Onno Witte's Music Events).

Het is mogelijk om hier met je team gebruik te maken van de goed geoutilleerde werkruimte(s) met uitzicht op de natuur in kleine groepen.

 

 

Ook hier kun je de buitentafel benutten om met je team buiten in het weiland te vergaderen of brainstormen, met uitzicht op de fruitboomgaard.

 

Vanuit de Welige Witte kunnen exposities georganiseerd worden, naast huiskamer concerten en toespraken van inspirerende profs. Ook bevindt zich hier de professionele geluidsstudio van OWME (Onno Witte Music Events).

 

Check bij interesse www.deweligewitte.nl