Heerlijkheid De Welige Witte

Heerlijkheid De Welige Witte

In 2019 hebben wij, gesubsidieerd door Het Brabants Landschap, ons eigen natuurgebied aan mogen leggen. Wat een rijkdom is dat. Wij genieten hier iedere dag van en zijn hier heel dankbaar voor. Graag willen wij dit met anderen delen en veel gebruik maken van de natuur bij al ons aanbod. 

 

Het belang van een schone natuur en van voldoende natuur voor mensen is groot. Soms zijn mensen het contact met de natuur grotendeels verloren. Door hier de weldaad en heilzame werking van de natuur (weer) te ervaren, hopen wij dat steeds meer mensen dit belang meer gaan beseffen. Dat ze geïnspireerd raken om vaker de natuur op te zoeken, haar zo schoon mogelijk te houden en misschien zelfs zelf aan te leggen, ook in de steden.

 

Onze natuur is 2 hectare groot. Het is omringt met struweel, bestaande uit allerlei bomen en struiken. Het grasland is opgedeeld in kleine weiden, zodat onze shetlanders dit kunnen begrazen. In een van de hoeken hebben wij een amfibieën-poel aangelegd, waar omheen verruwing plaatsvindt om de natuur volledig zijn gang te kunnen laten gaan in dit gedeelte. Tussen de weiden staat een lindelaan en naast de weiden staan notenbomen en tamme kastanjes. Er is een fruitboomgaard met hoogstam fruitbomen, met kersen, pruimen, appels en peren. Heerlijk als je hier bent voor coaching of met je team tijdens een vergadering of intervisie. 

 

Luxe pipo-wagen

Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen voor een luxe pipowagen met uitzicht over het gebied, zodat een overnachting mogelijk wordt. Stilte retraîte (met optioneel coaching op afroep) is vanaf dan mogelijk. De pipowagen staat op ons terrein, en toch ver genoeg van het huis, waardoor je op een comfortabele en veilige manier toch privacy ervaart. De pipowagen zal te boeken zijn, alleen of met maximaal twee personen. Wil je er als vrouw even uit alleen, om in de natuur en stilte te zijn, dan biedt deze plek echt uitkomst. 24 uur bereikbaarheid is als je dat graag wilt mogelijk. 

Er zal ook wifi aanwezig zijn, waardoor het een plek bij uitstek is voor iedereen die even de rust wil opzoeken om alleen te werken, bijvoorbeeld om te schrijven, inspiratie op te doen voor je business of iets in die zin.

De wagen zal van alle gemakken voorzien zijn. Je kunt er koken en er zal een toilet en douche in aanwezig zijn. 

De gehele natuurtuin "Heerlijkheid de Welige Witte" staat tot jouw beschikking en is op elk moment vrij toegankelijk. 

Zodra geboekt kan worden zal het op deze website vermeld worden.

 

De Welige Witte

 

Naast Witte's Weerwerk, bevindt zich hier ook De Welige Witte.

 

Een bedrijf gericht op "Creativity ,Nature and Arts" onder leiding van Onno Witte. Het is mogelijk om hier met je team gebruik te maken van de goed geoutilleerde werkruimte(s) met uitzicht op de natuur.

 

Ook hier kun je de tafel huren om met je team buiten in het weiland te vergaderen of brainstormen.

 

Vanuit de Welige Witte zullen exposities georganiseerd worden, naast huiskamer concerten en toespraken van inspirerende profs. Ook bevindt zich hier de professionele geluidsstudio van OWME (Onno Witte Music Events).

 

 De Welige Witte opent haar deuren naar verwachting vanaf mei 2022.