Anneke Witte

In 2003 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan Tilburg University. 

Hierna heb ik de postdoctorale opleidingen tot psychotherapeut en gezondheidszorg-psycholoog afgerond en ervaring als (regie)behandelaar binnen de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg opgedaan.

 

Innovatie en wetenschap staan stil als we altijd conformeren. Weerwerk is synoniem voor de stevigere woorden als oppositie, revolte en recalcitrantie, maar ook voor mildere varianten zoals het bieden van tegenspel of het geven van feedback. Verbindend non-conformisme spreekt mij erg aan.

 

De ultieme basis voor mij als mens en facilitator/coach ligt in de natuur.

Als we afreizen naar elementair niveau, dichter naar de oorsprong van alles wat is, zijn we natuur. 

 

Vanuit onze menselijke neiging om te beschouwen, analyseren en hiermee al gauw overwegend te leven vanuit het rationele, kunnen we dit vergeten. Hier wil ik graag weerwerk bieden, door juist het ervaren meer naar de voorgrond te halen. Bewustzijn vergroten en op experiëntiëel niveau aanwezig zijn, brengt ons dichter bij onze natuur. Door hiermee in contact te zijn, is mijn stellige overtuiging, gaan we de natuur (nog) meer waarderen en ontstaat er ruimte voor verbinding. We komen zelf meer in onze kracht, bij wie we zijn en wat we doen.

Er ontstaat vaak ruimte voor nieuwe mogelijkheden.