Bio-Creatief Convergeren

fotografie: Raf Witte
fotografie: Raf Witte

De door mijzelf ontwikkelde methodiek heet

bio-creative converging. 

 

Door de jaren heen heb ik ruime ervaring opgedaan als gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut met verschillende manieren van behandelen. Ik beheers hierdoor een scala aan methodieken en interventies.

Gaandeweg heb ik gemerkt dat deze steeds meer geïntegreerd raakten en te samen leidde tot een bepaalde manier van zijn met de ander, welke niet goed meer te definiëren was. Waarbij het definiëren ervan juist afbreuk zou doen aan de compleetheid en werkzaamheid ervan. Presentie is hierbij een van de belangrijkste ingrediënten.

 

Bio-creatief convergeren bestaat uit, in en met de natuur present zijn, met alles wat is. Dicht bij het experiëntiëel weten en zo mogelijk weg van definitie en oordeel. Mijn ervaring is, dat het vaak lukt binnen mijn facilitaties, om in een korte tijd helder te krijgen wat remmend werkt en mogelijkheden te gaan zien met betrekking tot waar je graag heen zou willen.

 

Bio staat hierbij voor vanuit de natuur. Wat ook gezien mag worden als vanuit je "ware zelf", je essentie.

 

Creatief staat voor vanuit het experiëntiële. Vanuit je hoofd kun je niet anders dan herhalen of voortbouwen op wat je al weet en kent. Je hoofd werkt op basis van je geheugen, bij het bedenken van nieuwe dingen. Ware creatie ontstaat vanuit een ander deel van jezelf. Hoe kun je dit bewustzijnsniveau meer aanspreken en gebruiken om echt te creëren en steeds vaker of gemakkelijker in je creatieve flow te komen. Hoe kun je meer present zijn?

 

Convergeren betekent letterlijk naar elkaar toe bewegen. Het wordt gebruikt in de natuurkunde als lichtbundels naar hetzelfde punt buigen en samenkomen in hetzelfde punt. Wat kan er in jou nog meer samenkomen. Hoe kun jij meer energie richten en bundelen op dat wat je graag zou willen laten groeien in je leven. 

Convergeren sluit aan bij de beweging van chaos naar orde, zonder afbreuk te doen aan die complexiteit.

 

De natuur:

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken komt naar voren dat de natuur een positieve werking heeft op het reduceren van stress, het bevorderen van positieve gevoelens en gedachten, het verbeteren van het immuunsysteem en het verminderen van vermoeidheid, waaronder niet in de laatste plaats de aandachtsvermoeidheid welke vaak ontstaat door stress en overvraging.

 

Aandachtsvermoeidheid is het gevoel, wat veel drukbezette mensen in de huidige tijd wel kennen, van watten in je hoofd, niet helder kunnen denken en moeite hebben met je aandacht en concentratie bij je werk of andere dingen kunnen houden. De natuur kan dan een heilzaam middel zijn, wat zelfs zonder verdere interventies effect kan sorteren.

 

Uit eigen ervaring weet ik dat de natuur ongelofelijk bevorderlijk kan zijn voor je creativiteit. Dit te samen met gesprekken en of lichaamsgericht werken (waarvoor ik de methode Belly-Brainstroming heb ontwikkeld), kan je echt in verbinding brengen met je volledige creatieve vermogens. Hoe cool is dat? En hoe kan dat nog beter worden? 

 

Graag neem ik je mee in ons natuurgebied om daar samen aan een van onze buitentafels in gesprek te zijn.

Of voor een wandeling over de omringende zandpaden.

Je zult versteld staan, van wat dit toe kan voegen aan je beleving en inzichten. 

 

Binnen Witte's Weerwerk bied ik mijn facilitatie op meerdere manieren aan:

* tijdens een wandeling over de omringende zandpaden

* zittend aan een van de buiten tafels of bij de amfibieën-poel

* wandelend door onze natuurtuin : "Heerlijkheid de Welige Witte"

* binnen bij de houtkachel (vanaf het najaar)

* liggend in het open veld

* of elke willekeurige andere wijze die spontaan opkomt en voor ons beide goed voelt

 

Zoals reeds vermeld zijn de technieken en interventies die ik hierbij gebruik een blend, voornamelijk uit de positieve psychologie en experiëntiële existentiële psychotherapie (de school waarin ik als psychotherapeut hoofdzakelijk ben opgeleid). Dit integreer ik graag met spiritualiteit & energetisch werken, gezien alles bestaat uit energie.

 

Mijn visie is dat jezelf ontwikkelen leuk kan zijn. Het hoeft niet zwaar te zijn om je wezenlijk verder te kunnen brengen. Ontspanning, lol, vriendelijk weerwerk en de natuur in trekken zijn top-ingrediënten van het recept voor meer leven! 

Gun jezelf een lichte, prettige manier van leren, samen met een ervaren professional, en ontdek wat jij te ontdekken hebt.

Ontdek hoe jouw prestaties kunnen verbeteren terwijl je werkplezier toeneemt.

 

Mocht je wat meer over mij als psychotherapeut willen weten, kijk dan onder de tap health care voor informatie over mijn expertise-gebieden vanuit dit vak en aanbevelingen voor mij als psychotherapeut van collegae.

Als facilitator heb ik door deze knowhow op een bepaalde manier overcapaciteit en kan ik goed inschatten wat mogelijk is. Naast de toplocatie met aangrenzend natuurgebied, hoop ik je met mijn manier van werken geïnspireerd te hebben. Kom je laven aan het (buiten)leven.

 

Voel je welkom.

 

Mocht je meer informatie willen, dan kunt je telefonisch contact opnemen met Witte's Weerwerk op 06-28323358 of een email sturen.

 

 

Graag tot ziens! Ik hoop je te kunnen inspireren!

Aanbevelingen:

 

Voor mij was Anneke coach, en daarvoor kon ze putten uit haar kennis, ervaring en achtergrond als therapeut. Prettig in het contact zonder aan scherpte te verliezen. Dat resulteerde voor mij binnen korte tijd in helderheid en inzicht, precies wat ik nodig had om verder te kunnen. 

Fenno Meijer, coach en therapeut

 

Deze website is bijgewerkt op 23 juni 2020