Slapeloze nachten

Juli 2019

 

Draaiend in mijn bed lig ik wakker. De klok geeft 2.04 uur aan. Opstaan lijkt me het beste op dit moment. Ik trek m'n badjas aan en loop op blote voeten de trap af. Via de grote schuifdeur loop ik de tuin in. Weer een nacht turen naar de sterren en hopen op een teken.

Is het goed wat we gaan doen? We kunnen nu nog terug. Het voorlopig koopcontract is dan wel ondertekend, maar onder voorbehoud van financiering. Het moet mogelijk zijn aan te tonen dat we het helaas toch niet rond kunnen krijgen. 

Gaan we ervoor? Of blijven we bij het bekende? Ik luister naar alles in mijn wezen terwijl ik naar de sterren kijk. Het is warm buiten, zelfs nu midden in de nacht. Een prima nacht om wakker door te maken en naar de schitterende sterrenpracht te kijken.

 

Ik luister en luister.

 

Rond 4 uur weet ik het. Ja! Het is een duidelijke ja. Als we nu niet springen, wanneer dan?... Het voelt goed.

Ja, het is eng en onzeker en heftig, maar toch zegt dat ene belangrijke binnen mij, Ja!

We gaan... Het is okay.

Ik trek mijn badjas vast en loop met een rustiger gemoed terug naar mijn slaapkamer.

Lekker slapen en het onbekende land der dromen in ...